Házi rebarbarás málnaszörp recept

Hozzávalók:
- 50 dkg rebarbara
- 50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek kristálycukor (vagy édesítőszer)
- 1 l víz
- ízlés szerint méz és cukor (vagy édesítőszer), valamit 1 cs vaníliás cukor az újraforraláshoz
Elkészítése:
A rebarbara külső részét vékonyan húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
Ezután tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a málnát, a cukrot, az őrölt fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 10 percig.
Ezután szűrjük, és passzírozzuk át, ízlés szerint ízesítsük mézzel, cukorral, (v. édesítőszerrel) adjuk hozzá a vaníliás cukrot, keverjük alaposan össze, majd forraljuk fel.
Amikor a szörp már forr, vegyük le a tűzről, majd merjük előzőleg sterilizált csavaros üvegekbe. Ezután csavarjuk rá a tetőt, majd pár percre állítsuk fejtetőre az üvegeket. Végül pedig hagyjuk teljesen kihűlni.
Az elkészült szörpöt ízlés szerint fogyaszthatjuk sima vagy szénsavas ásványvízzel. Tartósítószert nem tartalmaz, de a hőkezelésnek köszönhetően hosszabb ideig eltartható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »