Zöldséges zabpehelyfasírt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg vegyes friss zöldség (borsó, zöldbab, sárgarépa, karalábé, zöldpaprika stb)
- 10 dkg sonka vagy felvágott, de el is maradhat
- 2 ek zabpehely
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10-15 dkg (rizs)liszt
- bors
- só
- 2 dl (rizs)tej
- a sütéshez (pálma)olaj
Elkészítése:
A zöldségeket kevés sós vízben pároljuk puhára.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá.
A sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott sonkát, a zöldségeket, a zabpelyhet, sóval borssal ízesítsük.
Óvatosan keverjük hozzá a habot is.
Az elkészült masszából evőkanál segítségével, kis fasírtokat szaggatunk a forró zsiradékba, majd aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Tálalhatjuk salátával, rizzsel, de főzelék feltétje is lehet!
Tipp:
Különlegessége, hogy évszakonként, mindig más-más zöldségből készülhet. Különösen finom sütőtökkel is, de almával, cukkinivel is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









