Zöldséges zabpehelyfasírt recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg vegyes friss zöldség (borsó, zöldbab, sárgarépa, karalábé, zöldpaprika stb)
- 10 dkg sonka vagy felvágott, de el is maradhat
- 2 ek zabpehely
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-15 dkg (rizs)liszt
- bors
- só
- 2 dl (rizs)tej
- a sütéshez (pálma)olaj
Elkészítése:
A zöldségeket kevés sós vízben pároljuk puhára.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá.
A sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott sonkát, a zöldségeket, a zabpelyhet, sóval borssal ízesítsük.
Óvatosan keverjük hozzá a habot is.
Az elkészült masszából evőkanál segítségével, kis fasírtokat szaggatunk a forró zsiradékba, majd aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Tálalhatjuk salátával, rizzsel, de főzelék feltétje is lehet!
Tipp:
Különlegessége, hogy évszakonként, mindig más-más zöldségből készülhet. Különösen finom sütőtökkel is, de almával, cukkinivel is készülhet.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/115
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.