Zöldséges pite gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 (kb 30 dkg) zsengébb cukkíni
- 1 piros húsú paprika (kaliforniai)
- 1 közepes méretű padlizsán
- 3 közepes nagyságú csiperke gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 szép nagy paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés zsiradék
Tészta:
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 330 g vagy 2 db 150 g-os natúr joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- zöldfűszerek: majoránna, oregánó, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítése:
A tetszés szerint választott zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A padlizsánt, gombát, cukkínit, paprikát is kockázzuk fel, lehetőleg egyforma nagyságúakra.
A zöldségeket 1-1 ek olívaolajon vagy más zsiradékon külön-külön pirítsuk, dinszteljük meg, picit sózzuk meg, majd egy mélyebb tálba szedjük ki. Ne pirítsuk vagy dinszteljük meg teljesen a zöldségeket, mert még a sütőben is sülnek majd!
Ha elősütöttük a zöldségeket, akkor elkészítjük tésztát.
Egy tálba kimérjük kukoricalisztet, de ha nincs mérlegünk akkor 5 púpos evőkanállal tegyünk bele, hozzáadjuk a tojásokat, majd elkeverjük. Hozzáöntjük a joghurtot és csomómentesre dolgozzuk, végül belereszeljük a sajtot is. Ízlésed szerint fűszerezzük. Ha szeretjük, nyomhatunk bele 2 kisebb gerezd fokhagymát vagy egy jó nagy ducit. Zöldfűszerekkel is ízesíthető. Ízlés szerint pl. majoránnával, oregánóval, kakukkfűvel.
Ha jól elkevertük és hozzáadjuk az előre elkészített zöldségeket is. Az így kapott masszát egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe (18*24 cm) öntjük. A tetejére vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat helyezünk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben szép világos aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Tipp:
Ez a pite elkészíthető húsos változatban is, például felkockázott füstölt kolbásszal, sonkával, vöröshagymával. De elkészíthetjük kisebb kockára vágott sárgarépával, kukoricával, zöldborsóval, vagy spenóttal, de ez már ízlés dolga. Arra figyeljünk, hogy egyforma darabokra vágjuk fel a zöldségeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »