Zöldséges pite gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 (kb 30 dkg) zsengébb cukkíni
- 1 piros húsú paprika (kaliforniai)
- 1 közepes méretű padlizsán
- 3 közepes nagyságú csiperke gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 szép nagy paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés zsiradék
Tészta:
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 330 g vagy 2 db 150 g-os natúr joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- zöldfűszerek: majoránna, oregánó, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítése:
A tetszés szerint választott zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A padlizsánt, gombát, cukkínit, paprikát is kockázzuk fel, lehetőleg egyforma nagyságúakra.
A zöldségeket 1-1 ek olívaolajon vagy más zsiradékon külön-külön pirítsuk, dinszteljük meg, picit sózzuk meg, majd egy mélyebb tálba szedjük ki. Ne pirítsuk vagy dinszteljük meg teljesen a zöldségeket, mert még a sütőben is sülnek majd!
Ha elősütöttük a zöldségeket, akkor elkészítjük tésztát.
Egy tálba kimérjük kukoricalisztet, de ha nincs mérlegünk akkor 5 púpos evőkanállal tegyünk bele, hozzáadjuk a tojásokat, majd elkeverjük. Hozzáöntjük a joghurtot és csomómentesre dolgozzuk, végül belereszeljük a sajtot is. Ízlésed szerint fűszerezzük. Ha szeretjük, nyomhatunk bele 2 kisebb gerezd fokhagymát vagy egy jó nagy ducit. Zöldfűszerekkel is ízesíthető. Ízlés szerint pl. majoránnával, oregánóval, kakukkfűvel.
Ha jól elkevertük és hozzáadjuk az előre elkészített zöldségeket is. Az így kapott masszát egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe (18*24 cm) öntjük. A tetejére vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat helyezünk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben szép világos aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Tipp:
Ez a pite elkészíthető húsos változatban is, például felkockázott füstölt kolbásszal, sonkával, vöröshagymával. De elkészíthetjük kisebb kockára vágott sárgarépával, kukoricával, zöldborsóval, vagy spenóttal, de ez már ízlés dolga. Arra figyeljünk, hogy egyforma darabokra vágjuk fel a zöldségeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »