Zöldséges pite gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldséges pite gluténmentesen

Hozzávalók:

  • 1 (kb 30 dkg) zsengébb cukkíni
  • 1 piros húsú paprika (kaliforniai)
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 3 közepes nagyságú csiperke gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 szép nagy paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés zsiradék

Tészta:

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • 330 g vagy 2 db 150 g-os natúr joghurt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • zöldfűszerek: majoránna, oregánó, kakukkfű ízlés szerint

Elkészítése:

A tetszés szerint választott zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A padlizsánt, gombát, cukkínit, paprikát is kockázzuk fel, lehetőleg egyforma nagyságúakra.

A zöldségeket 1-1 ek olívaolajon vagy más zsiradékon külön-külön pirítsuk, dinszteljük meg, picit sózzuk meg, majd egy mélyebb tálba szedjük ki. Ne pirítsuk vagy dinszteljük meg teljesen a zöldségeket, mert még a sütőben is sülnek majd!

Ha elősütöttük a zöldségeket, akkor elkészítjük tésztát.

Egy tálba kimérjük kukoricalisztet, de ha nincs mérlegünk akkor 5 púpos evőkanállal tegyünk bele, hozzáadjuk a tojásokat, majd elkeverjük. Hozzáöntjük a joghurtot és csomómentesre dolgozzuk, végül belereszeljük a sajtot is. Ízlésed szerint fűszerezzük. Ha szeretjük, nyomhatunk bele 2 kisebb gerezd fokhagymát vagy egy jó nagy ducit. Zöldfűszerekkel is ízesíthető. Ízlés szerint pl. majoránnával, oregánóval, kakukkfűvel.

Ha jól elkevertük és hozzáadjuk az előre elkészített zöldségeket is. Az így kapott masszát egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe (18*24 cm) öntjük. A tetejére vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat helyezünk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben szép világos aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Tipp:

Ez a pite elkészíthető húsos változatban is, például felkockázott füstölt kolbásszal, sonkával, vöröshagymával. De elkészíthetjük kisebb kockára vágott sárgarépával, kukoricával, zöldborsóval, vagy spenóttal, de ez már ízlés dolga. Arra figyeljünk, hogy egyforma darabokra vágjuk fel a zöldségeket.