Vadas gomba zsemlegombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 cs leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1-1 ek mustár
- liszt
- cukor
- 1/2 citrom (leve, reszelt héja)
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítése:
A gombát tisztítás után vastag szeletekre vágom. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem.
Egy serpenyőben olajat öntök, megpirítom rajta a hagymát, majd hozzáadom a lereszelt zöldségeket. Együtt párolom, aztán felöntöm kb. 3 dl vízzel és kb. 15 percig puhítom.
A puhára főtt zöldségeket turmixolom, majd félreteszem.
Egy másik serpenyőben kevés olajat öntök, beleteszem a cukrot, és pirítom. A karamellizálódott cukorra öntöm a zöldségpépet.
Hozzáadom a mustárt, a citromlevet, a citromhéjat, és a tejföllel simára kevert lisztet. Beleteszem a gombaszeleteket, és puhára főzöm.
Zsemlegombóccal tálalom.
Opcionálisan pirított szalonnával gazdagíthatjuk, de nélküle is finom, laktató étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »