Vadas gomba zsemlegombóccal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 cs leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1-1 ek mustár
- liszt
- cukor
- 1/2 citrom (leve, reszelt héja)
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítése:
A gombát tisztítás után vastag szeletekre vágom. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem.
Egy serpenyőben olajat öntök, megpirítom rajta a hagymát, majd hozzáadom a lereszelt zöldségeket. Együtt párolom, aztán felöntöm kb. 3 dl vízzel és kb. 15 percig puhítom.
A puhára főtt zöldségeket turmixolom, majd félreteszem.
Egy másik serpenyőben kevés olajat öntök, beleteszem a cukrot, és pirítom. A karamellizálódott cukorra öntöm a zöldségpépet.
Hozzáadom a mustárt, a citromlevet, a citromhéjat, és a tejföllel simára kevert lisztet. Beleteszem a gombaszeleteket, és puhára főzöm.
Zsemlegombóccal tálalom.
Opcionálisan pirított szalonnával gazdagíthatjuk, de nélküle is finom, laktató étel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.