Töltött, rántott cukkini recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cukkini (kb 40 dkg)
- 1 cs (light) mozzarella golyó
- só
A bundázáshoz:
- rizsliszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- (GM) zsemlemorzsa
- (GM) zabpehely
Elkészítése:
A cukkinit alaposan mossuk meg, majd héjastól hosszanti irányban nagyon vékonyra szeljük fel (nekem 8 szelet lett), sózzuk meg, majd konyhai papírtörlővel itassuk le a felesleges levet.
Tegyünk keresztbe 2 cukkini csíkot a közepére helyezzünk egy mozzarella golyót és hajtogassuk össze, kis párnácskává. Tűzzük össze egy-egy fogvájóval.
A szokásos módon panírozzuk be: rizsliszt, felvert tojás, pici sóval ízesítve, zsemlemorzsa és zabpehely keverékével. Ekkor még a segítségünkre lehetnek a fogvájók! Csak sütés előtt távolítsuk el, h a cukkini párnácskák szépen megőrizzék formájukat.
Kókuszzsírban vagy étolajban süssük pirosra.
Én párolt rizzsel tálaltam.
Tipp:
Mozzarella helyett másfajta sajttal is tölthető, akár laktózmentessel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »