Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paradicsom és padlizsán recept

Töltött paradicsom és padlizsán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db kemény húsú paradicsom
  • 2 kisebb sült padlizsán
  • egy kis tálka lecsó bulgurból kb 3 dl előkészítve (készült hagymából, paprikából, paradicsomból, só, bors, 1 dl főzés nélküli
  • bulgurból)
  • 1/2 hámozott paradicsomkonzerv (150 gramm)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 10 dkg feta
  • 1 tasak mozzarella 4 ek olívaolaj fél doboz hámozott paradicsomkonzerv (150 gramm)
  • bazsalikom, petrezselyemzöld
  • a tál kikenéséhez olaj és zsemlemorzsa

Elkészítése:

A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk és a belsejüket kikaparjuk.

Az elősütött padlizsánt hosszában bevágjuk. Sózzuk a paradicsomokat, a padlizsánt és olívaolajjal meglocsoljuk.

A zöldségbe halmozzuk az előkészített lecsót, belenyomkodunk egy-egy csipet feta sajtot és a tetejére tesszük a mozzarellát.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit olívaolajjal meglocsolunk, egy kis zsemlemorzsával meghintünk, ráborítjuk a hámozott paradicsomkonzervet, a kikapart paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát, egy szál újhagymát, bazsalikomot és erre helyezzük a töltött paradicsomot és padlizsánt. Most a paradicsomok kalapját is rátettem:-)

200 fokos sütőben kérszre sütjük.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá