Töltött paradicsom és padlizsán recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 db kemény húsú paradicsom
- 2 kisebb sült padlizsán
- egy kis tálka lecsó bulgurból kb 3 dl előkészítve (készült hagymából, paprikából, paradicsomból, só, bors, 1 dl főzés nélküli
- bulgurból)
- 1/2 hámozott paradicsomkonzerv (150 gramm)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 10 dkg feta
- 1 tasak mozzarella 4 ek olívaolaj fél doboz hámozott paradicsomkonzerv (150 gramm)
- bazsalikom, petrezselyemzöld
- a tál kikenéséhez olaj és zsemlemorzsa
Elkészítése:
A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk és a belsejüket kikaparjuk.
Az elősütött padlizsánt hosszában bevágjuk. Sózzuk a paradicsomokat, a padlizsánt és olívaolajjal meglocsoljuk.
A zöldségbe halmozzuk az előkészített lecsót, belenyomkodunk egy-egy csipet feta sajtot és a tetejére tesszük a mozzarellát.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit olívaolajjal meglocsolunk, egy kis zsemlemorzsával meghintünk, ráborítjuk a hámozott paradicsomkonzervet, a kikapart paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát, egy szál újhagymát, bazsalikomot és erre helyezzük a töltött paradicsomot és padlizsánt. Most a paradicsomok kalapját is rátettem:-)
200 fokos sütőben kérszre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.