Töltött burgonya bacon ágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 nagyobb sárga burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, szerecsendió
- 5 szelet bacon
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában majdnem puhára főzzük.
Langyosra hűtjük, majd kb fél cm vastagon bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen. A karikára vágott hagymával megtöltjük a burgonya “zsebeit”, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval, majd baconnnel körbetekerjük.
A jénaitálat kikenjük olajjal, belerakjuk a burgonyákat és meglocsoljuk olajjal a burgonyák tetejét. Végezetül megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre vagy amíg szép pirosra megsül.
Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »