Töltött burgonya bacon ágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 nagyobb sárga burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, szerecsendió
- 5 szelet bacon
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában majdnem puhára főzzük.
Langyosra hűtjük, majd kb fél cm vastagon bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen. A karikára vágott hagymával megtöltjük a burgonya “zsebeit”, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval, majd baconnnel körbetekerjük.
A jénaitálat kikenjük olajjal, belerakjuk a burgonyákat és meglocsoljuk olajjal a burgonyák tetejét. Végezetül megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre vagy amíg szép pirosra megsül.
Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »