Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött burgonya bacon ágyon recept

Töltött burgonya bacon ágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 nagyobb sárga burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • só, bors, szerecsendió
    • 5 szelet bacon
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 2 dl olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában majdnem puhára főzzük.

    Langyosra hűtjük, majd kb fél cm vastagon bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen. A karikára vágott hagymával megtöltjük a burgonya “zsebeit”, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval, majd baconnnel körbetekerjük.

    A jénaitálat kikenjük olajjal, belerakjuk a burgonyákat és meglocsoljuk olajjal a burgonyák tetejét. Végezetül megszórjuk reszelt sajttal.

    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre vagy amíg szép pirosra megsül.

    Forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá