Töltött burgonya bacon ágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb sárga burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 5 szelet bacon
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl olaj

Elkészítése:

A burgonyát héjában majdnem puhára főzzük.

Langyosra hűtjük, majd kb fél cm vastagon bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen. A karikára vágott hagymával megtöltjük a burgonya “zsebeit”, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval, majd baconnnel körbetekerjük.

A jénaitálat kikenjük olajjal, belerakjuk a burgonyákat és meglocsoljuk olajjal a burgonyák tetejét. Végezetül megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre vagy amíg szép pirosra megsül.

Forrón tálaljuk.