Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökkarikák palacsintabundában recept

Tökkarikák palacsintabundában
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes főzőtök
    • 0,5 kk só
    • 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 2-3 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 2 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém
    • 2 jó púpos ek liszt
    • 0,3 dl tej

    Elkészítése:

    A tököt kb. 5 mm vékony karikára vágjuk és meghámozzuk. Ha zavarnak az apró magvak, a közepét is kiszúrjuk. Meghintjük sóval és félretesszük.

    A bundához a tojásokat egy tálba ütjük, majd megintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, beleszórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A tejjel lazítjuk.Egy tányérba mérjük a

    lisztet a forgatáshoz.

    Egy serpenyőben olajat forrósítunk.

    A tökön keletkezett levet leöntjük. Először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a masszában, kicsit hagyjuk lecsepegni.

    A forró olajban, mérsékelt lángon szép világosra sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Úgy tűnik, hogy a kertben a tökök és a cukkinik új életre keltek és friss, zsenge terméseket neveltek. Az egyik főzőtökből készült ez a finom fogás, ahol puha, kellemesen fokhagymás bundában, szaftos zöldség bújik meg. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáltam.
    Ez nem egy nagy adag, érdemes duplázni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá