Tökkarikák palacsintabundában

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 közepes főzőtök
  • 0,5 kk só
  • 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 2-3 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 2 nagyobb tojás
  • 0,5 kk só
  • 2 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott kk házi fokhagymakrém
  • 2 jó púpos ek liszt
  • 0,3 dl tej

Elkészítése:

A tököt kb. 5 mm vékony karikára vágjuk és meghámozzuk. Ha zavarnak az apró magvak, a közepét is kiszúrjuk. Meghintjük sóval és félretesszük.

A bundához a tojásokat egy tálba ütjük, majd megintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, beleszórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A tejjel lazítjuk.Egy tányérba mérjük a

lisztet a forgatáshoz.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk.

A tökön keletkezett levet leöntjük. Először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a masszában, kicsit hagyjuk lecsepegni.

A forró olajban, mérsékelt lángon szép világosra sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Úgy tűnik, hogy a kertben a tökök és a cukkinik új életre keltek és friss, zsenge terméseket neveltek. Az egyik főzőtökből készült ez a finom fogás, ahol puha, kellemesen fokhagymás bundában, szaftos zöldség bújik meg. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáltam.
Ez nem egy nagy adag, érdemes duplázni.