Sütőtökragus spagetti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg hámozott sütőtök
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- kb 3 dl húslevesalaplé
- pár db zsályalevél
- 1 ek vaj
- só, bors, chilipaprika ízlés szerint
- 35 dkg spagetti
- parmezán
Elkészítése:
A sütőtököt apró kockákra vágjuk.
A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tököt, a zsályalevelet és jól átpirítjuk. Ezután kisebb adagokba hozzáöntögetjük az alaplevet és az egészet puhára főzzük. Végül ízesítjük és hozzákeverjük a vajat.
Amíg puhul a ragu, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, miután leszűrtük, összeforgatjuk az elkészült tökraguval és azonnal fogyasztjuk (ízlés szerint reszelt parmezánnal is megszórhajuk).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »