Sütőtökragus spagetti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg hámozott sütőtök
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- kb 3 dl húslevesalaplé
- pár db zsályalevél
- 1 ek vaj
- só, bors, chilipaprika ízlés szerint
- 35 dkg spagetti
- parmezán
Elkészítése:
A sütőtököt apró kockákra vágjuk.
A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tököt, a zsályalevelet és jól átpirítjuk. Ezután kisebb adagokba hozzáöntögetjük az alaplevet és az egészet puhára főzzük. Végül ízesítjük és hozzákeverjük a vajat.
Amíg puhul a ragu, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, miután leszűrtük, összeforgatjuk az elkészült tökraguval és azonnal fogyasztjuk (ízlés szerint reszelt parmezánnal is megszórhajuk).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.