Sütőtökragus spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg hámozott sütőtök
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • kb 3 dl húslevesalaplé
  • pár db zsályalevél
  • 1 ek vaj
  • só, bors, chilipaprika ízlés szerint
  • 35 dkg spagetti
  • parmezán

Elkészítése:

A sütőtököt apró kockákra vágjuk.

A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tököt, a zsályalevelet és jól átpirítjuk. Ezután kisebb adagokba hozzáöntögetjük az alaplevet és az egészet puhára főzzük. Végül ízesítjük és hozzákeverjük a vajat.

Amíg puhul a ragu, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, miután leszűrtük, összeforgatjuk az elkészült tökraguval és azonnal fogyasztjuk (ízlés szerint reszelt parmezánnal is megszórhajuk).