Sütőtökkrém recept

Hozzávalók:
- 1 közepes sütőtök (kb 1 kg)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagyobb kápia paprika
- 4 közepes paradicsom
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- csipet só
- csipet bazsalikom
- csipet oregánó
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál olívaolaj
- kenyér a pirítóshoz
Elkészítése:
A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, majd ezután kisebb darabokra szeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A hagymákat meghámozzuk és felnegyedeljük. A kápia paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, a paradicsomokat negyedeljük.
A zöldségeket a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé és egy kávéskanál olívaolajjal megkenjük azokat.
A zöldségeket előmelegített sütőbe tesszük és takarék lángon kb fél óráig sütjük. Mikor minden hozzávaló megsült, kivesszük őket és sütőből és hagyjuk kihűlni.
Ezután aprítógép táljába beletesszük a sült hagymát, a sült kaliforniai paprikát, a sült paradicsomot, a héjából kifejtett sütőtököt. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A hozzávalókat az aprítógéppel pürésítjük. A kész, fűszeres sütőtökkrémet pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »