Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, majd ezután kisebb darabokra szeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A hagymákat meghámozzuk és felnegyedeljük. A kápia paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, a paradicsomokat negyedeljük.
A zöldségeket a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé és egy kávéskanál olívaolajjal megkenjük azokat.
A zöldségeket előmelegített sütőbe tesszük és takarék lángon kb fél óráig sütjük. Mikor minden hozzávaló megsült, kivesszük őket és sütőből és hagyjuk kihűlni.
Ezután aprítógép táljába beletesszük a sült hagymát, a sült kaliforniai paprikát, a sült paradicsomot, a héjából kifejtett sütőtököt. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A hozzávalókat az aprítógéppel pürésítjük. A kész, fűszeres sütőtökkrémet pirítóssal tálaljuk.