Sült pityóka recept

Hozzávalók:
- 1 kg pityóka (tisztítva)
- 4 evőkanál napraforgó olaj
- 2 teáskanál só
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml főzőtejszín
- 15 dkg trappista sajt (reszelve)
Elkészítése:
A burgonyákat megtisztítom, cikkekre felszeletelem.
A burgonyát tepsibe egyenletesen elterítem, megsózom, olajjal meglocsolom. A sütőbe teszem , 210 fokon 15 percig sütöm, majd kiveszem egy pillanatra.
Ráreszelem a fokhagymát, ráöntöm a tejszínt, valamint a reszelt sajtot szétterítem rajta.
Visszahelyezem a sütőbe. Grill fokozaton /3-as/ , vagy ha nincs akkor 210 fokon továbbra is, amíg a sajt rápirul, megsütöm, majd tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »