Sült pityóka recept
Hozzávalók:
- 1 kg pityóka (tisztítva)
- 4 evőkanál napraforgó olaj
- 2 teáskanál só
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml főzőtejszín
- 15 dkg trappista sajt (reszelve)
Elkészítése:
A burgonyákat megtisztítom, cikkekre felszeletelem.
A burgonyát tepsibe egyenletesen elterítem, megsózom, olajjal meglocsolom. A sütőbe teszem , 210 fokon 15 percig sütöm, majd kiveszem egy pillanatra.
Ráreszelem a fokhagymát, ráöntöm a tejszínt, valamint a reszelt sajtot szétterítem rajta.
Visszahelyezem a sütőbe. Grill fokozaton /3-as/ , vagy ha nincs akkor 210 fokon továbbra is, amíg a sajt rápirul, megsütöm, majd tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









