Sült pityóka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pityóka (tisztítva)
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 teáskanál só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • 15 dkg trappista sajt (reszelve)

Elkészítése:

A burgonyákat megtisztítom, cikkekre felszeletelem.

A burgonyát tepsibe egyenletesen elterítem, megsózom, olajjal meglocsolom. A sütőbe teszem , 210 fokon 15 percig sütöm, majd kiveszem egy pillanatra.

Ráreszelem a fokhagymát, ráöntöm a tejszínt, valamint a reszelt sajtot szétterítem rajta.

Visszahelyezem a sütőbe. Grill fokozaton /3-as/ , vagy ha nincs akkor 210 fokon továbbra is, amíg a sajt rápirul, megsütöm, majd tálalom.