Sült húsos-zöldséges pizzatekercs recept

Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös pizzatészta vagy saját pizzatészta frissen elkészítve
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 konzerv csiperkegomba
- 20 dkg sült hús (pl maradék)
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 tk szezámmag
- 1,5 dl tejföl
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
A konzerv kukoricát és gombát, külön-külön tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
A pizzatésztát helyezzük rá egy nagyobb tepsire, majd tekerjük ki a papírból.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kenjük rá a tésztára, majd szórjuk meg a lecsepegtetett kukoricával, és a gombával.
A sült húst vágjuk fel kisebb darabokra, és szintén szórjuk a tésztára. Ezután szórjuk meg a reszelt sajt 2/3 részével, majd a papír segítségével, tekerjük fel úgy a tésztát, mint a bejglit.
A tojást villával kissé verjük fel és kenjük le vele a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Természetesen házi pizzatésztával is elkészíthetjük a tekercset, és a tölteléket is ízlés szerint variálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »