Sült húsos-zöldséges pizzatekercs recept
Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös pizzatészta vagy saját pizzatészta frissen elkészítve
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 konzerv csiperkegomba
- 20 dkg sült hús (pl maradék)
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 tk szezámmag
- 1,5 dl tejföl
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
A konzerv kukoricát és gombát, külön-külön tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
A pizzatésztát helyezzük rá egy nagyobb tepsire, majd tekerjük ki a papírból.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kenjük rá a tésztára, majd szórjuk meg a lecsepegtetett kukoricával, és a gombával.
A sült húst vágjuk fel kisebb darabokra, és szintén szórjuk a tésztára. Ezután szórjuk meg a reszelt sajt 2/3 részével, majd a papír segítségével, tekerjük fel úgy a tésztát, mint a bejglit.
A tojást villával kissé verjük fel és kenjük le vele a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Természetesen házi pizzatésztával is elkészíthetjük a tekercset, és a tölteléket is ízlés szerint variálhatjuk.