Sült húsos-zöldséges pizzatekercs recept

Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös pizzatészta vagy saját pizzatészta frissen elkészítve
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 konzerv csiperkegomba
- 20 dkg sült hús (pl maradék)
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 tk szezámmag
- 1,5 dl tejföl
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
A konzerv kukoricát és gombát, külön-külön tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
A pizzatésztát helyezzük rá egy nagyobb tepsire, majd tekerjük ki a papírból.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kenjük rá a tésztára, majd szórjuk meg a lecsepegtetett kukoricával, és a gombával.
A sült húst vágjuk fel kisebb darabokra, és szintén szórjuk a tésztára. Ezután szórjuk meg a reszelt sajt 2/3 részével, majd a papír segítségével, tekerjük fel úgy a tésztát, mint a bejglit.
A tojást villával kissé verjük fel és kenjük le vele a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Természetesen házi pizzatésztával is elkészíthetjük a tekercset, és a tölteléket is ízlés szerint variálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »