Sajtos-gombás quiche recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 325 g finomliszt
- 230 g hideg margarin kockákra vágva
- 4-8 ek jeges víz
- 1 ek cukor
- 1 tk só
Töltelék:
- 250 ml tej
- 40 dkg csiperke gomba
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek friss petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 tk só
- 1 ek olaj
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 tk őrölt bors
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 1/2 vagy egy kis fej vöröshagyma
- 100 g fetasajt
- 200 g (edami) sajt
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, cukorral, majd elmorzsolom benne a hideg, felkockázott margarint és kanalanként hozzáadom a jeges vizet. Dagasztás közben érezni fogjuk, kell-e még hozzá egy kis víz, ha túl kemény, kanalanként még adhatunk hozzá.
A tésztát legalább 10 percig gyúrjuk a tálban, majd lisztezett deszkán alaposan átdolgozzuk, amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. Ezután celofánba csomagolva 1 órára fagyasztóba tesszük.
A töltelékhez a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szeletelt gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojásokat, a tejet, a reszelt edamit, a morzsolt fetát és a pici vízben feloldott keményítőt.
A tésztát kivesszük a fagyóból és lisztezett deszkán, folyamatosan gyúrva piteforma nagyságú kört nyújtunk belőle. Ezután a piteformát kivajazzuk, kilisztezzük, beleegyengetjük a tésztát, szélén átszaladunk egy késsel és belül villával összeszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 15 percig sütjük, majd beleöntjük a tölteléket és kb 30 percig sütjük tovább.
Szeletelés előtt fél órát hűlni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »