Sajtos-gombás quiche recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 325 g finomliszt
- 230 g hideg margarin kockákra vágva
- 4-8 ek jeges víz
- 1 ek cukor
- 1 tk só
Töltelék:
- 250 ml tej
- 40 dkg csiperke gomba
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek friss petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 tk só
- 1 ek olaj
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 tk őrölt bors
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 1/2 vagy egy kis fej vöröshagyma
- 100 g fetasajt
- 200 g (edami) sajt
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, cukorral, majd elmorzsolom benne a hideg, felkockázott margarint és kanalanként hozzáadom a jeges vizet. Dagasztás közben érezni fogjuk, kell-e még hozzá egy kis víz, ha túl kemény, kanalanként még adhatunk hozzá.
A tésztát legalább 10 percig gyúrjuk a tálban, majd lisztezett deszkán alaposan átdolgozzuk, amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. Ezután celofánba csomagolva 1 órára fagyasztóba tesszük.
A töltelékhez a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szeletelt gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojásokat, a tejet, a reszelt edamit, a morzsolt fetát és a pici vízben feloldott keményítőt.
A tésztát kivesszük a fagyóból és lisztezett deszkán, folyamatosan gyúrva piteforma nagyságú kört nyújtunk belőle. Ezután a piteformát kivajazzuk, kilisztezzük, beleegyengetjük a tésztát, szélén átszaladunk egy késsel és belül villával összeszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 15 percig sütjük, majd beleöntjük a tölteléket és kb 30 percig sütjük tovább.
Szeletelés előtt fél órát hűlni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









