Montenegrói tepsis krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 nagy krumpli egyforma hasábokra vágva
- 2 ek búzadara
- 1 ek aprószemű zabpehely
- 2 tk szezámmag
- 1 tk fűszerpaprika (ha füstöltet teszel rá még finomabb)
- 2 gerezd fokhagyma préselve
- 3 evőkanál olívaolaj (én most az aszalt paradicsomét használtam)
- 4 db aszalt paradicsom
- 2 ág rozmaring
Elkészítése:
Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. Utána összekeverjük egy tepsiben az olajat a fűszerekkel, az apróra vágott paradicsommal és beleforgatjuk a krumpli hasábokat, a darát és a zabpelyhet, majd elrendezzük a tepsiben úgy, hogy egyenletesen süljön.
200 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük (én két három alkalommal a papírral egy kicsit megrázogattam sütés közben).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »