Montenegrói tepsis krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 nagy krumpli egyforma hasábokra vágva
- 2 ek búzadara
- 1 ek aprószemű zabpehely
- 2 tk szezámmag
- 1 tk fűszerpaprika (ha füstöltet teszel rá még finomabb)
- 2 gerezd fokhagyma préselve
- 3 evőkanál olívaolaj (én most az aszalt paradicsomét használtam)
- 4 db aszalt paradicsom
- 2 ág rozmaring
Elkészítése:
Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. Utána összekeverjük egy tepsiben az olajat a fűszerekkel, az apróra vágott paradicsommal és beleforgatjuk a krumpli hasábokat, a darát és a zabpelyhet, majd elrendezzük a tepsiben úgy, hogy egyenletesen süljön.
200 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük (én két három alkalommal a papírral egy kicsit megrázogattam sütés közben).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










