Montenegrói tepsis krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 nagy krumpli egyforma hasábokra vágva
  • 2 ek búzadara
  • 1 ek aprószemű zabpehely
  • 2 tk szezámmag
  • 1 tk fűszerpaprika (ha füstöltet teszel rá még finomabb)
  • 2 gerezd fokhagyma préselve
  • 3 evőkanál olívaolaj (én most az aszalt paradicsomét használtam)
  • 4 db aszalt paradicsom
  • 2 ág rozmaring

Elkészítése:

Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. Utána összekeverjük egy tepsiben az olajat a fűszerekkel, az apróra vágott paradicsommal és beleforgatjuk a krumpli hasábokat, a darát és a zabpelyhet, majd elrendezzük a tepsiben úgy, hogy egyenletesen süljön.

200 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük (én két három alkalommal a papírral egy kicsit megrázogattam sütés közben).