Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricás tallér recept

Kukoricás tallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg finomliszt
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 80 ml tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • fehér bors ízlés szerint
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 1 doboz csemege kukorica (425 ml)
    • a sütéshez 1,5 dl étolaj

    Elkészítése:

    A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk a tojás, a tejet és fűszereket.

    15 percet pihentetjük a tésztát és utána hozzákeverjük a levétől lecsepegtetett kukoricát.

    Az étolajat a serpenyőben felhevítjük.

    Kisebb merőkanállal halmokat teszünk a serpenyőbe. Amint az egyik oldala szépen megpirult, megfordítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan sül!

    Tálalhatjuk tejföllel és reszelt sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá