Kukoricás tallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 80 ml tej
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 1 doboz csemege kukorica (425 ml)
  • a sütéshez 1,5 dl étolaj

Elkészítése:

A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk a tojás, a tejet és fűszereket.

15 percet pihentetjük a tésztát és utána hozzákeverjük a levétől lecsepegtetett kukoricát.

Az étolajat a serpenyőben felhevítjük.

Kisebb merőkanállal halmokat teszünk a serpenyőbe. Amint az egyik oldala szépen megpirult, megfordítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan sül!

Tálalhatjuk tejföllel és reszelt sajttal.