Krumplis sajtgolyó recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 csapott kk só
- csipet őrölt szerecsendió
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (helyette 2 gerezd fokhagyma zúzva)
- 15 dkg finomliszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és még forrón áttörjük.
Míg picit hűl, addig lereszeljük a sajtot, kimérjük a lisztet és egy tálba szórjuk a zsemlemorzsát.
A krumplit ízesítjük sóval, szerecsendióval, fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is beleszórjuk. Végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat tépünk a tésztából, majd golyókat formálunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Bő olajat forrósítunk, majd pár perc alatt közepes lángon világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Ízlés szerint keverhetünk a masszába zöldfűszereket is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »