Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis sajtgolyó recept

Krumplis sajtgolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 1 csapott kk só
    • csipet őrölt szerecsendió
    • 0,5 kk házi fokhagymakrém (helyette 2 gerezd fokhagyma zúzva)
    • 15 dkg finomliszt
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és még forrón áttörjük.

    Míg picit hűl, addig lereszeljük a sajtot, kimérjük a lisztet és egy tálba szórjuk a zsemlemorzsát.

    A krumplit ízesítjük sóval, szerecsendióval, fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is beleszórjuk. Végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat tépünk a tésztából, majd golyókat formálunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsában.

    Bő olajat forrósítunk, majd pár perc alatt közepes lángon világos barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Ízlés szerint keverhetünk a masszába zöldfűszereket is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá