Krumplis sajtgolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
  • 1 nagyobb tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 csapott kk só
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém (helyette 2 gerezd fokhagyma zúzva)
  • 15 dkg finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és még forrón áttörjük.

Míg picit hűl, addig lereszeljük a sajtot, kimérjük a lisztet és egy tálba szórjuk a zsemlemorzsát.

A krumplit ízesítjük sóval, szerecsendióval, fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is beleszórjuk. Végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat tépünk a tésztából, majd golyókat formálunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsában.

Bő olajat forrósítunk, majd pár perc alatt közepes lángon világos barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Ízlés szerint keverhetünk a masszába zöldfűszereket is.