Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és még forrón áttörjük.
Míg picit hűl, addig lereszeljük a sajtot, kimérjük a lisztet és egy tálba szórjuk a zsemlemorzsát.
A krumplit ízesítjük sóval, szerecsendióval, fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is beleszórjuk. Végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat tépünk a tésztából, majd golyókat formálunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Bő olajat forrósítunk, majd pár perc alatt közepes lángon világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Ízlés szerint keverhetünk a masszába zöldfűszereket is.