Karfiolfasírt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg karfiol
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük. Pár fordulat erejéig apró, rizsszem nagyságú darabokra vágjuk.
A finomra vágott karfiolt egy tálba helyezzük, adjuk hozzá a reszelt sajtot, lisztet, tojást, két evőkanál olívaolajat, mustárt, fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
Egy muffinformát kenjünk ki a maradék olívaolajjal, majd kanál segítségével adagoljuk bele a masszát.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 15 perc alatt pirosra sütjük. Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként is kínálhatjuk.
Forrás: http://lilalicsi.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.