Karfiolfasírt recept
Hozzávalók:
- 40 dkg karfiol
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük. Pár fordulat erejéig apró, rizsszem nagyságú darabokra vágjuk.
A finomra vágott karfiolt egy tálba helyezzük, adjuk hozzá a reszelt sajtot, lisztet, tojást, két evőkanál olívaolajat, mustárt, fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
Egy muffinformát kenjünk ki a maradék olívaolajjal, majd kanál segítségével adagoljuk bele a masszát.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 15 perc alatt pirosra sütjük. Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként is kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









