Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol pakora recept

Karfiol pakora
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol
    • 25 dkg csicseriborsó liszt
    • 1 csapott evőkanál só
    • fűszerek a tésztába: 1 ek kalinji, 1 ek római kömény, 1 ek őrölt koriander, 1 ek kurkuma, 1 kávéskanál hing (aszafoetida),
    • fél kávéskanál chili por
    • a sütéshez ghí, kókuszolaj vagy sütésre alkalmas sütőolaj

    Elkészítése:

    Készítsd elő a karfiolt, szedd rózsákra és alaposan tisztítsd meg.

    A csicseriborsó lisztet keverd össze a sóval és a fűszerekkel, annyi vizet adj hozzá, hogy folyós tésztát kapj, ami még rajta marad a belemártott zöldségen.

    A karfiolt rózsákat mártsd bele a tésztába és forró ghíben (vagy sütőolajban) süsd ki és utána csöpögtesd le.

    Csatnival tálalva ellenállhatatlan.

    Tipp:

    A jógatáborok, jóga elvonulások legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért általában, ezt hagyjuk az utolsó étkezésre.

    A pakora egy nagyon finom indiai sült csemege, ami csicseriborsó lisztes bundával készítenek. A férjem által évtizedek óta készített karfiol pakora, egy tradicionális recept alapján, nagyon finom fűszeres bundával készül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá