Karfiol pakora

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 25 dkg csicseriborsó liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • fűszerek a tésztába: 1 ek kalinji, 1 ek római kömény, 1 ek őrölt koriander, 1 ek kurkuma, 1 kávéskanál hing (aszafoetida),
  • fél kávéskanál chili por
  • a sütéshez ghí, kókuszolaj vagy sütésre alkalmas sütőolaj

Elkészítése:

Készítsd elő a karfiolt, szedd rózsákra és alaposan tisztítsd meg.

A csicseriborsó lisztet keverd össze a sóval és a fűszerekkel, annyi vizet adj hozzá, hogy folyós tésztát kapj, ami még rajta marad a belemártott zöldségen.

A karfiolt rózsákat mártsd bele a tésztába és forró ghíben (vagy sütőolajban) süsd ki és utána csöpögtesd le.

Csatnival tálalva ellenállhatatlan.

Tipp:

A jógatáborok, jóga elvonulások legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért általában, ezt hagyjuk az utolsó étkezésre.

A pakora egy nagyon finom indiai sült csemege, ami csicseriborsó lisztes bundával készítenek. A férjem által évtizedek óta készített karfiol pakora, egy tradicionális recept alapján, nagyon finom fűszeres bundával készül.