Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztával töltött burgonyatekercs recept

Káposztával töltött burgonyatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fejes káposzta
    • só, bors
    • egy kiskanálnyi cukor (ez el is maradhat)
    • 80 dkg burgonya
    • kb 20-25 dkg liszt
    • olaj

    Elkészítése:

    A káposztát lereszelem.

    Kevés olajat hevítek, majd felolvasztom benne a cukrot, hozzáadom a káposztát és sózom, borsozom, majd készre párolom.

    Közben a krumplit meghámozom, kockákra vágom és puhára főzöm. Még melegen áttöröm, majd kihűtöm. Sóval és annyi liszttel gyúrom össze, hogy jól formázható masszát kapjak.

    A krumplis masszát kézzel vagy nyújtófával kb fél cm vastagra nyújtom egy alufólián, ráhalmozom a káposztát ésfeltekerem, majd jól becsomagolom a fóliába.

    Sós, lobogó vízben 5-6 perc alatt megfőzöm.

    Kiszedem, óvatosan kicsomagolom, vigyázva, hogy ne égessem meg magam, majd langyosan felszeletelem.

    Tetszőleges mártással leönthettjük, vagy saláta mellé is adhatjuk.

    Tipp:

    Jól illik hozzá a paradicsommártás, gombamártás. Tejföllel, tejszínnel habart, párolt húsokhoz kiváló köret. Ha húshoz adjuk, akkor pirítsuk meg mindkét oldalát pici olajon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá