Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-tormás padlizsántekercs recept

Gombás-tormás padlizsántekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db padlizsán
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 doboz gombakonzerv
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 1 ek ecetes torma
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 3 ek majonéz

    Elkészítése:

    A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és vékonyra felszeleteljük, majd 1 órára besózzuk, hogy a kesernyés levét kidobja.

    Lecsepegtetett padlizsánszeletek mindkét oldalát olajon kisütjük.

    Közben a gombát egy csipet sóval és borssal pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát, tormát és a zsemlemorzsát, és 5 percig pihentetjük (zsemlemorzsa felissza a felesleges leveket).

    Végül belekeverjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    A masszával megtöltjük a padlizsánszeleteket, egyik végére halmozzuk, szorosan feltekerjük, és tálra sorakoztatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá