Gombás-tormás padlizsántekercs recept

Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 doboz gombakonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 ek ecetes torma
- 3 ek zsemlemorzsa
- 3 ek majonéz
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és vékonyra felszeleteljük, majd 1 órára besózzuk, hogy a kesernyés levét kidobja.
Lecsepegtetett padlizsánszeletek mindkét oldalát olajon kisütjük.
Közben a gombát egy csipet sóval és borssal pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát, tormát és a zsemlemorzsát, és 5 percig pihentetjük (zsemlemorzsa felissza a felesleges leveket).
Végül belekeverjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A masszával megtöltjük a padlizsánszeleteket, egyik végére halmozzuk, szorosan feltekerjük, és tálra sorakoztatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »