Gombás-tormás padlizsántekercs recept
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 doboz gombakonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 ek ecetes torma
- 3 ek zsemlemorzsa
- 3 ek majonéz
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és vékonyra felszeleteljük, majd 1 órára besózzuk, hogy a kesernyés levét kidobja.
Lecsepegtetett padlizsánszeletek mindkét oldalát olajon kisütjük.
Közben a gombát egy csipet sóval és borssal pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát, tormát és a zsemlemorzsát, és 5 percig pihentetjük (zsemlemorzsa felissza a felesleges leveket).
Végül belekeverjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A masszával megtöltjük a padlizsánszeleteket, egyik végére halmozzuk, szorosan feltekerjük, és tálra sorakoztatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









