Gombás-tormás padlizsántekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 doboz gombakonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 ek ecetes torma
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 3 ek majonéz

Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és vékonyra felszeleteljük, majd 1 órára besózzuk, hogy a kesernyés levét kidobja.

Lecsepegtetett padlizsánszeletek mindkét oldalát olajon kisütjük.

Közben a gombát egy csipet sóval és borssal pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát, tormát és a zsemlemorzsát, és 5 percig pihentetjük (zsemlemorzsa felissza a felesleges leveket).

Végül belekeverjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

A masszával megtöltjük a padlizsánszeleteket, egyik végére halmozzuk, szorosan feltekerjük, és tálra sorakoztatjuk.