Gombás tojásfasírozott recept
Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 gombakonzerv
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek zsemlemorzsa
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A tojásokat kevés olajon megsütjük, majd kihűtjük.
A megpucolt, felkockázott vöröshagymát felforrósított olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, ízlés szerint fűszerezzük és megpirítjuk.
A kihűlt tojáshoz adjuk a gombát, fűszerpaprikát, lisztet, 2 ek zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát és alaposan összedolgozzuk.
Gombócokat formázunk a tojásos-gombás masszából, maradék zsemlemorzsában meghempergetjük, kicsit meglapogatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









