Gomba cordon blue recept
Hozzávalók:
- 16 darab nagyobb csiperke gombafej
- 20 dkg gépsonka vagy feketeerdő sonka (szeletelve)
- 20 dkg sajt (vékonyra szeletelve)
A panírhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A sonka szeleteket kiterítjük egy tányérra, majd rárakjuk a sajtot, az egészet szorosan feltekerjük, majd félbe vágjuk.
A konyhakészre előkészített gombafejekbe beleállítjuk egymás mellé a tekercseket. Egy másik gombafejjel takarjuk be a sonkatekercseket. Ezután egy fogvájóval tűzzük össze a gombákat.
Végül hagyományos módon panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután bő, forró olajban készre sütjük a gombákat. Ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel és mártogatóssal.
Tipp:
Tipp: én nem sóztam le a gombát, mert előfordulhat, hogy a sonkaszelet a gomba belsejében elég sót enged ki magából a sütés során. Tálaláskor, ha úgy ítéljük meg, hogy szükséges hozzá még só, akkor sózzuk meg az elkészült ételt.