Gomba cordon blue recept

Hozzávalók:
- 16 darab nagyobb csiperke gombafej
- 20 dkg gépsonka vagy feketeerdő sonka (szeletelve)
- 20 dkg sajt (vékonyra szeletelve)
A panírhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A sonka szeleteket kiterítjük egy tányérra, majd rárakjuk a sajtot, az egészet szorosan feltekerjük, majd félbe vágjuk.
A konyhakészre előkészített gombafejekbe beleállítjuk egymás mellé a tekercseket. Egy másik gombafejjel takarjuk be a sonkatekercseket. Ezután egy fogvájóval tűzzük össze a gombákat.
Végül hagyományos módon panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután bő, forró olajban készre sütjük a gombákat. Ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel és mártogatóssal.
Tipp:
Tipp: én nem sóztam le a gombát, mert előfordulhat, hogy a sonkaszelet a gomba belsejében elég sót enged ki magából a sütés során. Tálaláskor, ha úgy ítéljük meg, hogy szükséges hozzá még só, akkor sózzuk meg az elkészült ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »