Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gomba cordon blue recept

Gomba cordon blue
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 16 darab nagyobb csiperke gombafej
    • 20 dkg gépsonka vagy feketeerdő sonka (szeletelve)
    • 20 dkg sajt (vékonyra szeletelve)

    A panírhoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A sonka szeleteket kiterítjük egy tányérra, majd rárakjuk a sajtot, az egészet szorosan feltekerjük, majd félbe vágjuk.

    A konyhakészre előkészített gombafejekbe beleállítjuk egymás mellé a tekercseket. Egy másik gombafejjel takarjuk be a sonkatekercseket. Ezután egy fogvájóval tűzzük össze a gombákat.

    Végül hagyományos módon panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    Ezután bő, forró olajban készre sütjük a gombákat. Ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel és mártogatóssal.

    Tipp:

    Tipp: én nem sóztam le a gombát, mert előfordulhat, hogy a sonkaszelet a gomba belsejében elég sót enged ki magából a sütés során. Tálaláskor, ha úgy ítéljük meg, hogy szükséges hozzá még só, akkor sózzuk meg az elkészült ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá