Gomba cordon blue

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 16 darab nagyobb csiperke gombafej
  • 20 dkg gépsonka vagy feketeerdő sonka (szeletelve)
  • 20 dkg sajt (vékonyra szeletelve)

A panírhoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A sonka szeleteket kiterítjük egy tányérra, majd rárakjuk a sajtot, az egészet szorosan feltekerjük, majd félbe vágjuk.

A konyhakészre előkészített gombafejekbe beleállítjuk egymás mellé a tekercseket. Egy másik gombafejjel takarjuk be a sonkatekercseket. Ezután egy fogvájóval tűzzük össze a gombákat.

Végül hagyományos módon panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Ezután bő, forró olajban készre sütjük a gombákat. Ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel és mártogatóssal.

Tipp:

Tipp: én nem sóztam le a gombát, mert előfordulhat, hogy a sonkaszelet a gomba belsejében elég sót enged ki magából a sütés során. Tálaláskor, ha úgy ítéljük meg, hogy szükséges hozzá még só, akkor sózzuk meg az elkészült ételt.