Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklaburger recept

Céklaburger
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hamburgerbucihoz:

    • 30 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
    • 1 csomag instant élesztő
    • 1 csomag rozskovász (vagy még egy csomag instant élesztő)
    • 1 teáskanál nádcukor
    • 1 csapott teáskanál só
    • 1,25 dl növényi tej (nálam szója)
    • 70g növényi joghurt (nálam ez is szója)
    • tetejére: pici vízzel elkevert ketchup + magvak (chia, len, szezám)

    Cékla “húspogácsa”:

    • 2 pici cékla
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál csicseriborsóliszt
    • 1 evőkanál sörélesztő pehely
    • 2-3 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt (vagy bármilyen liszt)
    • só és bors
    • füstölt pirospaprika (opcionális)

    Elkészítése:

    Hamburgerbuci:

    A növényi tejet langyosítsuk fel, így könnyebben megkel majd a tészta. Azt imádom az instant élesztőben, hogy mehet azonnal a liszthez. Így mindent egy tálba mérünk, alaposan összegyúrjuk, majd félretesszük kelni 60 percig.

    Kelesztés után átgyúrjuk és 4 vagy, ha óriás bucikat szeretnénk 2-be osszuk. Gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Letakarjuk és további 30 percig percig kelesztjük.

    Ha letelt az idő, a tetejüket megkenjük pici vízzel elkevert cukormentes ketchuppel és megszórjuk szezámmaggal.

    Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Cékla “húspogácsa”:

    A céklát, a vöröshagymát és fokhagymákat aprítógépben ledaráljuk (ha nincs akkor lereszeljük). Megsózzuk és 20 percig pihentetjük, hogy kissé levet engedjen.

    Ez után ment bele a bors, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál csicseriborsóliszt, 1 evőkanál sörélesztőpehely és kb 2-3 evőkanál tönkölyliszt (amennyit felvesz). Összegyúrjuk, majd serpenyőben kevés olajon kisütjük.

    Összeállítás:

    Miután kész a buci és a pogácsa is már csak össze kell állítanunk a hambugert.

    Igazából innen már ízlés dolga. Az enyémbe került spenótlevél, lilahagyma, erőspaprika, paradicsom, növényi sajt, vegán majonéz, mustár, erős pista (paprikakrém).

    És kész is, élvezzük az ízeket!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá