Hozzávalók:
Hamburgerbucihoz:
- 30 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 1 csomag instant élesztő
- 1 csomag rozskovász (vagy még egy csomag instant élesztő)
- 1 teáskanál nádcukor
- 1 csapott teáskanál só
- 1,25 dl növényi tej (nálam szója)
- 70g növényi joghurt (nálam ez is szója)
- tetejére: pici vízzel elkevert ketchup + magvak (chia, len, szezám)
Cékla “húspogácsa”:
- 2 pici cékla
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál csicseriborsóliszt
- 1 evőkanál sörélesztő pehely
- 2-3 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt (vagy bármilyen liszt)
- só és bors
- füstölt pirospaprika (opcionális)