Céklaburger

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
Hamburgerbucihoz:

  • 30 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csomag rozskovász (vagy még egy csomag instant élesztő)
  • 1 teáskanál nádcukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1,25 dl növényi tej (nálam szója)
  • 70g növényi joghurt (nálam ez is szója)
  • tetejére: pici vízzel elkevert ketchup + magvak (chia, len, szezám)

Cékla “húspogácsa”:

  • 2 pici cékla
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 1 evőkanál sörélesztő pehely
  • 2-3 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt (vagy bármilyen liszt)
  • só és bors
  • füstölt pirospaprika (opcionális)