Hozzávalók:
Hamburgerbucihoz:
Cékla “húspogácsa”:
Elkészítése:
Hamburgerbuci:
A növényi tejet langyosítsuk fel, így könnyebben megkel majd a tészta. Azt imádom az instant élesztőben, hogy mehet azonnal a liszthez. Így mindent egy tálba mérünk, alaposan összegyúrjuk, majd félretesszük kelni 60 percig.
Kelesztés után átgyúrjuk és 4 vagy, ha óriás bucikat szeretnénk 2-be osszuk. Gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Letakarjuk és további 30 percig percig kelesztjük.
Ha letelt az idő, a tetejüket megkenjük pici vízzel elkevert cukormentes ketchuppel és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Cékla “húspogácsa”:
A céklát, a vöröshagymát és fokhagymákat aprítógépben ledaráljuk (ha nincs akkor lereszeljük). Megsózzuk és 20 percig pihentetjük, hogy kissé levet engedjen.
Ez után ment bele a bors, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál csicseriborsóliszt, 1 evőkanál sörélesztőpehely és kb 2-3 evőkanál tönkölyliszt (amennyit felvesz). Összegyúrjuk, majd serpenyőben kevés olajon kisütjük.
Összeállítás:
Miután kész a buci és a pogácsa is már csak össze kell állítanunk a hambugert.
Igazából innen már ízlés dolga. Az enyémbe került spenótlevél, lilahagyma, erőspaprika, paradicsom, növényi sajt, vegán majonéz, mustár, erős pista (paprikakrém).
És kész is, élvezzük az ízeket!