Bocskoros vargánya gomba nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg vargánya gomba
- 1 ek zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 kk pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk citromlé
- 2,5 dl tejföl
- 1 ek liszt
A nokedlihez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 dl víz
- liszt, amennyit felvesz
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágtam, majd a zsíron üvegesre dinszteltem, ekkor a pirospaprikával megszórtam, egy kevés vízzel felengedtem és a felszeletelt gombát beletettem, majd sóztam, borsoztam és beletettem a felaprított paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymákat.
Fedő alatt készre főztem, közben kevergettem.
A tejfölt liszttel összekevertem, a gombát behabartam és kevés citromlével ízesítettem.
A nokedlihez a hozzávalókat annyi liszttel összekevertem, hogy jó állagú legyen. Ne legyen híg, de kemény sem.
Forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggattam. Amikor feljön a víz felszínére, akkor egy szűrőkanállal kiszedtem. Csap alatt vízzel leöblítettem, majd a vizet jól leráztam róla.
Egy kevés étolajat kevertem hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »