Bocskoros vargánya gomba nokedlivel recept
Hozzávalók:
- 1 kg vargánya gomba
- 1 ek zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 kk pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk citromlé
- 2,5 dl tejföl
- 1 ek liszt
A nokedlihez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 dl víz
- liszt, amennyit felvesz
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágtam, majd a zsíron üvegesre dinszteltem, ekkor a pirospaprikával megszórtam, egy kevés vízzel felengedtem és a felszeletelt gombát beletettem, majd sóztam, borsoztam és beletettem a felaprított paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymákat.
Fedő alatt készre főztem, közben kevergettem.
A tejfölt liszttel összekevertem, a gombát behabartam és kevés citromlével ízesítettem.
A nokedlihez a hozzávalókat annyi liszttel összekevertem, hogy jó állagú legyen. Ne legyen híg, de kemény sem.
Forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggattam. Amikor feljön a víz felszínére, akkor egy szűrőkanállal kiszedtem. Csap alatt vízzel leöblítettem, majd a vizet jól leráztam róla.
Egy kevés étolajat kevertem hozzá.