Tüzes húsgombócok mexikói salátával, csípős szósszal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sütnivaló kolbász
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés zsemlemorzsa
- chilipehely ízlés szerint
- bacon
Salátához:
- 1 doboz vörös babkonzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 közepes pritaminpaprika
- 2 fej lilahagyma
- víz, borecet, só, cukor ízlés szerint
Szószhoz:
- 1,5-2 dl ketchup
- 1 chili paprika
Elkészítése:
A kolbászról lehúzzuk a bőrét, egy keverőtálba tesszük és villával szétnyomkodjuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, kevés zsemlemorzsát és a chilit. Jól összedolgozzuk, majd a masszából nedves kézzel apró gombócokat formálunk. Baconbe burkoljuk, megtűzzük fogpiszkálóval és kiolajozott tepsibe rakjuk.
200 °C-on, kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A salátához a lecsepegtetett babot, kukoricát, a felkarikázott hagymát és a felkockázott paprikát egy tálban összekverjük.
Elkészítjük a salátalevet a vízből, borecetből a sóval és a cukorral, majd meglocsoljuk vele a zöldséget.
A sült húsgombócokat tarka salátával és a csípős szósszal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »