Tüzes húsgombócok mexikói salátával, csípős szósszal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sütnivaló kolbász
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés zsemlemorzsa
- chilipehely ízlés szerint
- bacon
Salátához:
- 1 doboz vörös babkonzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 közepes pritaminpaprika
- 2 fej lilahagyma
- víz, borecet, só, cukor ízlés szerint
Szószhoz:
- 1,5-2 dl ketchup
- 1 chili paprika
Elkészítése:
A kolbászról lehúzzuk a bőrét, egy keverőtálba tesszük és villával szétnyomkodjuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, kevés zsemlemorzsát és a chilit. Jól összedolgozzuk, majd a masszából nedves kézzel apró gombócokat formálunk. Baconbe burkoljuk, megtűzzük fogpiszkálóval és kiolajozott tepsibe rakjuk.
200 °C-on, kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A salátához a lecsepegtetett babot, kukoricát, a felkarikázott hagymát és a felkockázott paprikát egy tálban összekverjük.
Elkészítjük a salátalevet a vízből, borecetből a sóval és a cukorral, majd meglocsoljuk vele a zöldséget.
A sült húsgombócokat tarka salátával és a csípős szósszal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »