Tüzes húsgombócok mexikói salátával, csípős szósszal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg sütnivaló kolbász
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés zsemlemorzsa
- chilipehely ízlés szerint
- bacon
Salátához:
- 1 doboz vörös babkonzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 közepes pritaminpaprika
- 2 fej lilahagyma
- víz, borecet, só, cukor ízlés szerint
Szószhoz:
- 1,5-2 dl ketchup
- 1 chili paprika
Elkészítése:
A kolbászról lehúzzuk a bőrét, egy keverőtálba tesszük és villával szétnyomkodjuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, kevés zsemlemorzsát és a chilit. Jól összedolgozzuk, majd a masszából nedves kézzel apró gombócokat formálunk. Baconbe burkoljuk, megtűzzük fogpiszkálóval és kiolajozott tepsibe rakjuk.
200 °C-on, kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A salátához a lecsepegtetett babot, kukoricát, a felkarikázott hagymát és a felkockázott paprikát egy tálban összekverjük.
Elkészítjük a salátalevet a vízből, borecetből a sóval és a cukorral, majd meglocsoljuk vele a zöldséget.
A sült húsgombócokat tarka salátával és a csípős szósszal kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.