Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tormakrémes sonkatekercs recept

Tormakrémes sonkatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 16 szelet gépsonka
    • 1 kis üveg ecetes torma
    • 20 dkg vaj, vagy Rama
    • 10 dkg liszt
    • 4 dl tej
    • őrölt fehér bors
    • cukor /ízlés szerint/
    • 50 dkg franciasaláta

    A díszítéshez:

    • fodros saláta /lollo/
    • paradicsom
    • kígyó uborka
    • póréhagyma
    • lila hagyma
    • csemegeuborka

    Elkészítés:

    A besamelmártáshoz a 10 dkg vajból és a 10 dkg lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a 4 dl forró tejjel, és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az ecetes tormával. Ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral.

    A franciasalátát tálra terítjük.

    A sonkaszeletek szélére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük. A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszíthetjük.

    A tálat a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. Ha a tálat előre elkészítjük /vendégvárónak/, a sonkatekercseket kenjük le aszpikkal, hogy ne színeződjenek el.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá