Tormakrémes sonkatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 16 szelet gépsonka
  • 1 kis üveg ecetes torma
  • 20 dkg vaj, vagy Rama
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • őrölt fehér bors
  • cukor /ízlés szerint/
  • 50 dkg franciasaláta

A díszítéshez:

  • fodros saláta /lollo/
  • paradicsom
  • kígyó uborka
  • póréhagyma
  • lila hagyma
  • csemegeuborka

Elkészítés:

A besamelmártáshoz a 10 dkg vajból és a 10 dkg lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a 4 dl forró tejjel, és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az ecetes tormával. Ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral.

A franciasalátát tálra terítjük.

A sonkaszeletek szélére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük. A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszíthetjük.

A tálat a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. Ha a tálat előre elkészítjük /vendégvárónak/, a sonkatekercseket kenjük le aszpikkal, hogy ne színeződjenek el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!