Hozzávalók:
A díszítéshez:
Elkészítés:
A besamelmártáshoz a 10 dkg vajból és a 10 dkg lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a 4 dl forró tejjel, és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az ecetes tormával. Ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral.
A franciasalátát tálra terítjük.
A sonkaszeletek szélére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük. A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszíthetjük.
A tálat a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. Ha a tálat előre elkészítjük /vendégvárónak/, a sonkatekercseket kenjük le aszpikkal, hogy ne színeződjenek el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!