Töltött tojás recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 teáskanál majonéz
- 1 teáskanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- 3-4 szelet szalámi
- piros arany
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tojásokat alaposan megmossuk, majd bő, hideg, nagyon sós vízben tesszük fel főni a legkisebb lángon. Amint a víz felforrt, további 10 percig főzzük a tojásokat, majd teljesen lehűtjük őket. Miután kihűltek, megpucoljuk és megmossuk a tojásokat.
A tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat óvatosan kivesszük, és egy kisebb tálba tesszük. A fehérjéket egy tálra helyezzük. Ha a fehérjék nem állnak meg vízszintesen, az aljukból egy kicsit levágunk, hogy stabilan megálljanak.
A sárgákat összekeverjük majonézzel, tejföllel, mustárral, sóval, borssal, valamint nagyon apróra vágott szalámival (kb. 3 kis szelet). Alaposan összedolgozzuk a masszát.
A keveréket csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a tojásfehérje csónakokat. Végül piros arannyal és petrezselyemlevéllel díszítjük őket.
Tipp:
Most készítettem először, és be kell valljam, nagyon elnyerte a tetszésemet! Azok a színek, formák – mind látványra, mind ízre kiváló lett. A tölteléket bármivel lehet variálni, akár majonézes alapra is építhetjük, de bárhogy is készítjük, ezek a kis tojás csónakok garantáltan a hidegtálunk ékei lesznek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »