Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat alaposan megmossuk, majd bő, hideg, nagyon sós vízben tesszük fel főni a legkisebb lángon. Amint a víz felforrt, további 10 percig főzzük a tojásokat, majd teljesen lehűtjük őket. Miután kihűltek, megpucoljuk és megmossuk a tojásokat.
A tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat óvatosan kivesszük, és egy kisebb tálba tesszük. A fehérjéket egy tálra helyezzük. Ha a fehérjék nem állnak meg vízszintesen, az aljukból egy kicsit levágunk, hogy stabilan megálljanak.
A sárgákat összekeverjük majonézzel, tejföllel, mustárral, sóval, borssal, valamint nagyon apróra vágott szalámival (kb. 3 kis szelet). Alaposan összedolgozzuk a masszát.
A keveréket csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a tojásfehérje csónakokat. Végül piros arannyal és petrezselyemlevéllel díszítjük őket.
Most készítettem először, és be kell valljam, nagyon elnyerte a tetszésemet! Azok a színek, formák – mind látványra, mind ízre kiváló lett. A tölteléket bármivel lehet variálni, akár majonézes alapra is építhetjük, de bárhogy is készítjük, ezek a kis tojás csónakok garantáltan a hidegtálunk ékei lesznek.