Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Serrano sonkás, gazdag krémes sajttekercs recept

Serrano sonkás, gazdag krémes sajttekercs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók kb. 25 szelethez:

    • 25 dkg jó minőségű trappista vagy edámi
    • 5 szelet serrano sonka
    • 5 szelet selyemsonka
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos tk mustár
    • fél csokor petrezselyem
    • fél kápia paprika
    • só, bors
    • 4 dkg vaj

    A besamelhez:

    • 2 dkg vaj
    • 1,5 ek liszt
    • 2 dl tej
    • Fél mk só
    • 1 csipet fehér bors

    Elkészítése:

    Először a besamelt készítjük el. Ez kis lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet. Zsemleszínűre pirítjuk, apránként hozzákeverjük a tejet, csomómentesnek kell lenni. Folyamatosan keverve besűrítjük, majd sózzuk és borsozzuk. Teljesen kihűtjük, akár előző nap is el lehet készíteni. Jó keménynek kell lenni, különben a végén nem lehet majd szeletelni.

    Aki nem szeretne a besamel-lel vesződni, vagy a lisztet ki akarja hagyni belőle, használjon helyette 25 dkg jó kemény tömlős- vagy krémsajtot.

    A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, a sárgákat és a fehérjéket külön edénybe tesszük és összenyomkodjuk.

    A sárgához adjuk a mustárt, 2 dkg langyos vajat és a nagyon apróra kockázott paprikát, valamint a besamel felét. Összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    A fehérjékhez hozzáadjuk a maradék besamelt, az apróra vágott petrezselymet és a másik 2 dkg puha vajat. Ezt is sózzuk, borsozzuk, amennyire lehet, simára keverjük-nyomkodjuk.

    A sajtot durvára reszeljük, egy teflonserpenyőben elosztjuk. Alacsony lángon felolvasztjuk, majd alufóliára borítjuk, egy kanál hátával kb. 30×20-as téglalapot alakítunk ki belőle, a hosszabbik oldala legyen hozzánk közel.

    Először a serranot sorakoztatjuk rá, felénk a rövidebb oldaluk legyen, kicsit fedjék egymást. Erre jön a selyemsonka, majd a sárga krém kb. fél cm vastagon.

    A fehér krém után (nem rá!) kenjük a fehéret. A végén a sajton legalább 2 cm-en ne legyen semmi!

    Az alufólia segítségével feltekerjük, majd a fóliába be is csomagoljuk, hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap nagyon éles késsel felszeleteljük, salátán elrendezzük, csak fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá