Sajtkrémes sonkás szendvics, sajtos piskótával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- 1 csapott ek só
- 1 tk sütőpor
- 1 marék reszelt parmezán
Krémhez:
- 4 dl tej
- 4 csapott ek liszt
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- 15-20 dkg sajtkrém
- ízlés szerint só és bors
- apróra vágott petrezselyem
- apróra vágott metélőhagyma
- +15-20 dkg sonka
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgájat habosra keverjük a sóval.
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.
A tojássárgájába belekeverjük a felvert fehérjehab 1/3-ad részét, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk a parmezánt és fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
A maradék 2/3-ad tojásfehérjehabot is hozzáforgatjuk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elkenjük rajta. 200 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.
Krém:
A krémhez a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.
Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük, majd addig keverjük amíg a sajt elolvad benne.
Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is.
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán az elkészített sajtkrémet is hozzáadjuk, végül hozzákeverjük a petrezselymet és a metélőhagymát is.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát 3 egyforma nagyságú lapra vágjuk.
Az első lapot megkenjük sajtkrémmel, megrakjuk sonkával, ismét sajtkrémet kenünk rá.
Megismételjük a következő lappal.
Ha van időnk akkor 1-2 órára hűtőbe rakjuk, de azonnal is szeletelhetjük, téglalap vagy háromszög formára, ahogy tetszik.
A maradék krémmel és sonkával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









