Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes sajttekercs recept

Sajtkrémes sajttekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 9 szelet sajt (az ömlesztett nem jó hozzá!)
    • 1 pritamin vagy kaliforniai paprika
    • 2 savanyú uborka
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg puha vaj
    • 10 dkg natúr vagy tejszínes sajtkrém
    • 10 dkg sonka
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, ecsettelkissé megkenjük olajjal. Beletesszük a sajtot 3*3-as elrendezésben úgy, hogy a szélei kissé fedjék egymást.

    Betoljuk a tepsit a sütőben 3-5 percre, csak annyira, hogy a sajt összeolvadjon.

    A tojást meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, majd az uborkával és a sonkával együtt nagyon apróra összevágjuk.

    A puha vajat és a sajtkrémet összekverjük, majd belekeverjük az apróra vágott paprikát, uborkát, tojást és a sonkát is és sót, borsot adunk hozzá. Az egészet jól összekeverjük.

    Az így kapott krémet a sajtra kenjük, úgy, hogy az egyik szélén hagyjunk kb 1-1,5 cm-es sávot. Feltekerjük, majd a sütőpapírba csomagolva 2-3 órára hűvös helyre tesszük.

    Éles késsel szeletekre vágjuk és tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá