Sajtkrémes sajttekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 9 szelet sajt (az ömlesztett nem jó hozzá!)
- 1 pritamin vagy kaliforniai paprika
- 2 savanyú uborka
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg natúr vagy tejszínes sajtkrém
- 10 dkg sonka
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, ecsettelkissé megkenjük olajjal. Beletesszük a sajtot 3*3-as elrendezésben úgy, hogy a szélei kissé fedjék egymást.
Betoljuk a tepsit a sütőben 3-5 percre, csak annyira, hogy a sajt összeolvadjon.
A tojást meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, majd az uborkával és a sonkával együtt nagyon apróra összevágjuk.
A puha vajat és a sajtkrémet összekverjük, majd belekeverjük az apróra vágott paprikát, uborkát, tojást és a sonkát is és sót, borsot adunk hozzá. Az egészet jól összekeverjük.
Az így kapott krémet a sajtra kenjük, úgy, hogy az egyik szélén hagyjunk kb 1-1,5 cm-es sávot. Feltekerjük, majd a sütőpapírba csomagolva 2-3 órára hűvös helyre tesszük.
Éles késsel szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »