Sajtkrémes sajttekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 9 szelet sajt (az ömlesztett nem jó hozzá!)
  • 1 pritamin vagy kaliforniai paprika
  • 2 savanyú uborka
  • 2 főtt tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg natúr vagy tejszínes sajtkrém
  • 10 dkg sonka
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, ecsettelkissé megkenjük olajjal. Beletesszük a sajtot 3*3-as elrendezésben úgy, hogy a szélei kissé fedjék egymást.

Betoljuk a tepsit a sütőben 3-5 percre, csak annyira, hogy a sajt összeolvadjon.

A tojást meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, majd az uborkával és a sonkával együtt nagyon apróra összevágjuk.

A puha vajat és a sajtkrémet összekverjük, majd belekeverjük az apróra vágott paprikát, uborkát, tojást és a sonkát is és sót, borsot adunk hozzá. Az egészet jól összekeverjük.

Az így kapott krémet a sajtra kenjük, úgy, hogy az egyik szélén hagyjunk kb 1-1,5 cm-es sávot. Feltekerjük, majd a sütőpapírba csomagolva 2-3 órára hűvös helyre tesszük.

Éles késsel szeletekre vágjuk és tálaljuk.