Petrezselymes tonhalrolád recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tk só
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 80 g liszt
- 1 kk sütőpor
Töltelék:
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g mascarpone
- 1 doboz tonhalkonzerv (80 g)
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 tk mustár
- ízlés szerint: só, bors, petrezselyemzöld
Petrezselyem zselé:
- 2 csokor petrezselyem
- 1 dl víz
- 7 g étkezési zselatin + 30 ml víz
- só, bors
Elkészítése:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A piskótához a tojásokat a sóval fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, hozzáadjuk a petrezselymet és az egészet óvatosan összekeverjük.
A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült egy lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük.
A zseléhez a petrezselyemnek a levelét a vízzel összeturmixoljuk, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint.
Egy 15*15 cm – es edényt kibélelünk folpackkal, beleöntjük a zselét és hűtőbe tesszük dermedni.
A töltelékhez a tojást és a tonhalat késes aprítóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a vajat, a mustárt és ízlés szerint ízesítjük.
A krémből félreteszünk keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát, feltekerjük, majd bekenjük a maradék krémmel. Hűtőben pár órán át, de legjobb egy éjszaka dermesztjük.
A petrezselyemzseléből csillagokat vagy más ünnepi motívumot szúrunk és a roládra helyezzük. Sült húsok, vagdaltak mellé kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »