Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes tonhalrolád recept

Petrezselymes tonhalrolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 tk só
    • 1 csokor aprított petrezselyem
    • 80 g liszt
    • 1 kk sütőpor

    Töltelék:

    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g mascarpone
    • 1 doboz tonhalkonzerv (80 g)
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 1 tk mustár
    • ízlés szerint: só, bors, petrezselyemzöld

    Petrezselyem zselé:

    • 2 csokor petrezselyem
    • 1 dl víz
    • 7 g étkezési zselatin + 30 ml víz
    • só, bors

    Elkészítése:

    A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A piskótához a tojásokat a sóval fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, hozzáadjuk a petrezselymet és az egészet óvatosan összekeverjük.

    A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült egy lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük.

    A zseléhez a petrezselyemnek a levelét a vízzel összeturmixoljuk, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint.

    Egy 15*15 cm – es edényt kibélelünk folpackkal, beleöntjük a zselét és hűtőbe tesszük dermedni.

    A töltelékhez a tojást és a tonhalat késes aprítóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a vajat, a mustárt és ízlés szerint ízesítjük.

    A krémből félreteszünk keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát, feltekerjük, majd bekenjük a maradék krémmel. Hűtőben pár órán át, de legjobb egy éjszaka dermesztjük.

    A petrezselyemzseléből csillagokat vagy más ünnepi motívumot szúrunk és a roládra helyezzük. Sült húsok, vagdaltak mellé kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá