Petrezselymes tonhalrolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 1/2 tk só
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 80 g liszt
  • 1 kk sütőpor

Töltelék:

  • 3 főtt tojás
  • 250 g mascarpone
  • 1 doboz tonhalkonzerv (80 g)
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk mustár
  • ízlés szerint: só, bors, petrezselyemzöld

Petrezselyem zselé:

  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 dl víz
  • 7 g étkezési zselatin + 30 ml víz
  • só, bors

Elkészítése:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A piskótához a tojásokat a sóval fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, hozzáadjuk a petrezselymet és az egészet óvatosan összekeverjük.

A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült egy lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük.

A zseléhez a petrezselyemnek a levelét a vízzel összeturmixoljuk, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint.

Egy 15*15 cm – es edényt kibélelünk folpackkal, beleöntjük a zselét és hűtőbe tesszük dermedni.

A töltelékhez a tojást és a tonhalat késes aprítóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a vajat, a mustárt és ízlés szerint ízesítjük.

A krémből félreteszünk keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát, feltekerjük, majd bekenjük a maradék krémmel. Hűtőben pár órán át, de legjobb egy éjszaka dermesztjük.

A petrezselyemzseléből csillagokat vagy más ünnepi motívumot szúrunk és a roládra helyezzük. Sült húsok, vagdaltak mellé kínáljuk.